Thursday, December 24, 2009

Merry Christmas~

Yuhuuuu..


Hello Semua...

Dah lama aq xmengupdate blog ni kan..hoho..xde citer yang menarik nak aq post kat sini..that y aq da lama xpost..hahaha...hari ni aq just nak post ucapan "Merry Christmas" untuk mereka2 yang menyambut nye...Okay..that all..daa~


Wednesday, December 2, 2009

Segalanya Bermula~

yuhuuu...

hello semua..

"Segalanya Bermula" means aq da masuk kuliah utk this semester..hoho..hopefully semester ini akan lebey baik dari semester yang lepas2..;) Semester baru ni jugak aq xbyk amek subjek pun..sebabnye aq nak naik kan smule pointer aq sem lepas..
so aq kene amek sikit je la kan..hehe..
bydaway, Semester ni aq nak try my best utk blaja betul2..n fokus n fokus n fokus n fokus..hehe..
K la... take care..miss ya..

Friday, November 27, 2009

SeLaMaT HaRi RaYa AiDiLadHa~


yuhuuuuuu..

hello semua...

Di kesempatan ini aq ingin mengucapkan
SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA...
"Ini la masa nya untuk kita membalas balik jasa2 mereka yang telah banyak mereka korbankan untuk kita semenjak kita lahir sampai la kita membesar sekarang ni....bydaway, bagi mereka yang sedang belajar,belajar la bersungguh2 dan bagi mereka yang da bekerjaya..kerja la bersungguh2.. apa yang kita buat ini semua merupakan satu pengorbanan..."
okay la..
take care..miss ya~






Friday, November 20, 2009

Welcome New Semester..

Yuhuuu..
Hello Semua..
Entry kali ni aq just nak ckp pasal semester baru..hoho..aq telah pun memasuki semester baru pada 19/11/2009 iaitu hari semalam..haha..kejap je masa berlalu..tup..tup..da abis cuti aq..semester baru pun bermula..semalam jugak aq da pegi register n amek slip exam..huhhhhhh!!!~ni yg aq xsuke skali..pasal result aq..sem lepas result aq okay la..not bad..masa aq nak g amek the latest result ni..aq da jadi nervous gile..mcm xda mood je nak amek result terbaru ni...aq sangkakan ade something yg akan berlaku pada diri aq.....then, bile aq da amek slip result..huhuhu..memang betul la sangkaan aq itu...pointer aq jatuh merudum..n then ade satu paper aq kene repeat...arghhhhhhhhh..xsuke nye aq!!!huhuhu..hmmm..aq mcm xpercaya dengan result yang aq dpt tu..huhu..bile pikir2 balik kenape result semester baru ni teruk..aq da ade jawapan nye..hohoho..aq terlalu banyak main kot!!~ that y xfokus sgt study..sobb2..memang pun..aq jugak hampir2 putus asa tgk result teruk mcm ni...mujur la kawan aq ade then dier bg semangat kat aq...then afta aq amek result..aq pergi plak jumpe mentor aq utk register subjek..dier pun terkejut tgk result aq..huhuhu..dier pun telah menasihati aq agar xmain2 lagi utk semester baru ni..insyaALLAH..akan ku dengar nasihat dier itu..hoho..semester ni aq just amek 4subjek je utk naik kan pointer smule..harap2 naik la pointer aq lepas ni..insyaALLAH..Kelas akan bermula pada 23/11/2009..tapi aq saje nak lajak lagi cuti aq ni sampai raya aidiladha nnt..alang2 da nak raya kan..so aq pun buat la cuti sendiri..huahuahua..abis cuti raya nnt aq akan kembali ke kuliah aq dengan semangat n azam baru aq aku..insyaALLAH..hohoho..Okay lah..sebelum aq stop mengarang entry utk kali ni..aq nak tujukan lagu ini utk anda semua.."Tekad" by hazami..enjoy yaaa..take care all..miss ya~
Tekad~
Perjalanan kehidupan
Di kiri kanan dugaan cabaran
Keseorangan menempuh ujian
Meneruskan perjuangan
Takdir Maha Esa
Restu ayah bonda
Mencapai cita-cita
Usah putus asa
Kelak kau berjaya
Membela nasibmu
Masamu kan tiba
Keimanan keyakinan
Sinar cahaya penunjuk haluan
Walaupun payah kau harus tabah
Demi mencapai segala impian
Jika satu ketika
Langkah tidak terdaya
Berkat doa usaha
Tuhan Maha Esa
Menggapai cita-cita

video

Monday, November 16, 2009

10..10..10..SURVEY..jom kite main survey..haha~

Yuhuuu...

Hello Semua..

marilah kita mengisi masa lapang untuk jawab survey2 ini bagi mengelakkan keBORINGan datang melanda diri ini..hahaha..Enjoy yaaa~

TEN FAVORITES:


01. show?
= Americas Next Top Model, 1 in a Million n bla..bla..bla..

02. hangout place?
= TC, ECM n bla..bla..bla..(carik sendirik ape maksud shortform itu..hahaha)

03. color(s)?
= All type of Biru n Hijau..hehe..;)

04. sport?
= Boling je la..(sukan paling senang..hahaha)

05. mall?
= East Coast MALL, Berjaya MegaMALL, Midvalley MegaMALL, The MALL, n etc..(byk lagi kot..senaraikan la yg selebihnya..hoho)

06. music?
= Balada, R n B, Dangdut..hahaha

07. food?
= Keropok Lekor, Mi Raja ss2 Murni, Mc Donalds, n byk lagi la..

08. season?
= Ape benda ni..xtao nak jawab la..haha

09. day?
= Sunday, Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday, Friday, Saturday..thats all..;)

10. city?
= Kuantan is my city. Di bandar ini la aq di lahirkan.., Shah Alam is my city utk aq blaja.., Last but not least KL also is my city. Di kota ini adalah tempat utk aq jalan2 n berfoya2..haha



TEN FACTS:

01. height?
= 183cm je..hehe..;)

02. hair color?
= Black je la..Aq melayu, islam..hehehe

03. hai r length?
= Pendek je heh..;P

04. hair style?
= Ntah la..xreti nak describe..tgk keadaan la aq nak wat rambut mcm mane kann..hoho

05. eye color?
= Hitam itu menawan..haha..;)

06. shoe size?
= Depends..10,11..........

07. best friend?
= YOU are my bestfriend forever..hehe..;)

08. available?
= Yes..I'm available..haha

09. have any plans for today?
= Dunno la..tgk keadaan..;)

10. mood?
= Now tgh OKAY la..but sometime EMO n MOODY..hoho



daa~

heyya~

yuhuuuu..

hello semua..


Actually xde pape pun nk update kat sini..
saje2 je nak bagi banyak skit entry kat ruangan ni..
hehehe..
hmm..OK la..
take care all..miss ya..;)

Thursday, November 5, 2009

Welcome Back~~

yuhuuuu...


Hello Semua..

Da lama aq tidak mengupdate blog ni kan..hohoho..maaf la xde masa nak update nye..huuuuu.. hmm..actually aq ni baru jew balik dr bercuti-cuti malaysia...hehehe..aq pergi ke seberang laut cina selatan..MIRI n BRUNEI..hoho..sangat happening la pergi sana...aq pergi ngn seorang sahabat baik aq iaitu shawani a.k.a amir rayyan..hmmm..TAPI..nak citer skit la kat sini kan..pada mulenye aq sampai di Miri tu..hari pertama aq agak gembira la jugak coz first time pergi ke sana kan..then..pada hari yg sama jugak aq da rasa boring sgt kat situ coz xpergi kemana2 sgt pun..baru hari pertama kan..haha..mcm nak balik semenanjung je..hoho..pastu aq cube la menyerasikan kehidupan aq kat sana utk hari pertama tu..then aq da bley terima..hehe..pastu the next day aq n kawan2 aq pergi la ke negara jiran sebelah tu..BRUNEI..g la jalan2 kat sane plak..sronok sgt2..hahaha..teruja sgt tgk negara tu..sebabnye masjid dorg pun bleh pakai emas tao kat tang kubahnye..kat MALAYSIA ade ke mcm tu??hohoho..lepas tu aq g la jalan2 kat sekitar Bandar Sri Begawan tu..aq siap naik bot lagi kat sane g pusing2 kat kampung air tu ha..kat sana ade perkampungan atas air tao..mcm2 ade kat situ..stesen minyak shell,sekolah,hospital, masjid n umah...umah kompem la ade kan..dah kata pun perkampungan..mesti la ade umahnye kannnn...hahahaha..then lepas abis bejalan2 naik bot, aq g plak beli serba sedikit souvenir dr Brunei..xde yg special pun..biase2 je..hoho..then pada belah malamnye aq pun balik smule ke tanah air ku MALAYSIA=MIRI...tempat aq menginap,beradu..kekekeke..then pada hari seterusnye aq menghabiskan masa aq di MIRI sahaja sampai la sampai masa utk aq terbang pulang ke tanah air ku Semenanjung MALAYSIA..hoho..aq sgt2 seronok xterkata pergi bercuti ke sana..besh sgt2..bydaway a thousand thank you to my fwens shahril, jjay, abg farid n abg dayat coz bawa aq n shawani a.k.a amir rayyan bawa aq pergi jalan2 kat sana..JASAMU AKAN KU KENANG SAMPAI BILA2..sayang korang sgt2..muahhhhhh2..;) Okay la..aq nak stop dulu eyh..tunggulah kemunculan entry seterusnya..xtao lagi bile nye..hahaha...hmm..kat bawah ni aq bg la skit tgk gambar2 aq kat MIRI n BRUNEI k..;) take care all..miss ya~



Setibanya di MIRI's Airport..;)



LEPAKing @Pantai Esplanade Luak, MIRI..;)


Aq di BRUNEI..;)


Bersiap sedia nak naik bot..ronda2 Kg Air Brunei..hoho


Hari seterusnya di MIRI..;)



LAST DAY at Miri bersama Pet coursemate @IIC..;)

Thursday, October 15, 2009

Cuti yang membosankan..

yuuuhuuuu..

Hello Semua..

I'm back..hehe..
actually aq xde pape pun nak berkongsi cerita..
cume aq saje nak update entry ni..agak lama la jugak aq xupdate nye kannnn...
so aq nak la jugak menaip nye..sikit pun jadi la..janji ade kannnnn..hoho
berbalik pada title aq diatas itu...'cuti yang membosankan'
aq da mule strt cuti semester seminggu yg lalu..
sepanjang seminggu aq bercuti ni..aq xwat pape pun..sangat membosankan..huhu
aq da mati akal xtao nak wat ape..adoiii..boring..boring..boring..huhu..
any idea utk mengelakkan aq bosan semasa cuti semester ini..EXCEPT keje okay!
aq xmo keje la..stress aq blaja pun xhilang2 lagi ni..hohoho
okay la..
aq nak stop writing dulu..
anything to be continue later on..
take care..
daaaa~



Saturday, October 10, 2009

Cuti..Cuti..Cuti..

yuhuuuu...

Hello Semua..

Lama aq xupdate blog ni kan..
hohoho..
almaklum la bz duk final xm kan...
alhamdulillah aq da slamat menghabiskan final xm aq..
semalam (9/10/09) adalah last day aq jawab final xm...
hohoho..aq da merdeka.....utk this semester ni la kan..hahaha..
hmmm..now aq da berada di umahku syurgaku KUANTAN..
baru je sampai ni..
terus update blog kan..
gigih sgt kan..hahaha
alang2 da on9 kan..so update je la terus..
hoho..
k la..
to be continue..
daa~

Sunday, September 27, 2009

Exam~

yuhuuuu...

Hello Semua..

aq just nak bgtao yg aq da nak 'FINAL EXAM'..
hahaha..
first paper aq pada 28hb september ni..hari isnin bersamaan esok la..huhu
and last paper aq pada 9hb oktober ni..hoho
pastu cuti sem pun bermula..yeayyyy!!~
huuuuu...takot siot nak exam..adoiii laaa..
wish me luck k~
take care all..
miss ya..


FINAL EXAMINATION

Saturday, September 26, 2009

Seminggu Berhari Raya

Yuhuuuu...

Hello Semua..

Agak lama aq xupdate entry ni kan...
al maklum la..raya kan..kene la fokus raya...
hahaha..
aq just nak wat kesimpulan je kat sini sepanjang seminggu aq beraya ni..memang sangat meriah dan happening..
ni la first tyme aq dpt beraya dgn penuh semangat..
hehehe..
macam2 aktiviti aq buat sepanjang seminggu berhari raya ni..syokk gile..hohoho..
harap pada raya akan datang aq nak meriah n happening mcm ni lagi..
hehehe..
okay la..aq nak stop dulu la..to be continue okay~
take care all..
miss yaaa~

p/s: Ini lah sebahagian gambar raya aq sepanjang seminggu aq menyambut hari raya..SORRY xleh upload sume..byk sgt kot..hahahaha


-Hari Raya Pertama-


-Sebahagian Sepupu aq berkumpul di Hari Raya Pertama-


-Hari Raya Kedua menziarahi kubur arwah tokki aq-


-Hari Raya Ketiga di Bukit Gambang Resort City bersama sepupu2 aq-


-Kami di TC pada malam Raya Pertama-


Thursday, September 17, 2009

HOME..

yuhuuuu...


Hello Semua..
hehe..akhirnye aq selamat sampai di kampung halamanku..
yeayyyy!!~ happy gile aq..hohoho...
hmmm..aq sampai kul 11mlm 17/9/2009..
arini da 18/9 /2009 bersamaan 28 ramadhan..
just left 1 day for celebrate hari raya..
hohoho..
xsabar plak kan..
urmmm...aq baru je pas sahur td..
ni saje2 je on9..sambil2 tu menaip entry baru kan..
hahaha..
k la...
nak stop dulu..
nnt sambung lagi lagi k..
take care all..
Miss yaa~






Wednesday, September 16, 2009

17 september 2009 (Khamis)

yuhuuuuu...

Hello Semua..,
just nak bgtao.................hohoho
Hari ini aq nak balik kampung da!!!~
happy sgt2..hehehe
bye2 shah alam for a while..i'm going back to my hometown..hureyyyyyy~
bydaway, Selamat Hari Raya Aidilfitri...
Maaf, Zahir, dan Batin



Tulus Ikhlas,

Kemal, Akmal, Zul, Zulakmal..


Bersua Kembali..

yuhuuuu...


Hello semua..
lama sungguh aq xupdate blog ni kan..da berbulan kot..hahaha..
hmm..bukan ape..aq xde masa n xde idea nak update..
now, aq da ade la skit nak citer nye..
hmmm..aq baru je setel sume keje2 aq..byk wey!! da meluat aq tgk..
finally siap jugak keje aq sumenye...
yeayyyyy..suke sgt2..da xde bebanan keje lagi...
hmmm..now mood raya...so aq nak enjoy raya je dulu..
hehehehe..but, aq akan menempuhi satu ujian dan bebanan yg sgt getir after this..
it is FINAL EXAM..
adoiiiiii...stresssssssss lagi la aq pasni kan...baru je nak enjoy2 skit..
da ade lagi bebanan..aq terima je la seadanye..redha..huhuhu..
urmm..aq cuti raya about 1week je..after that, bermula la saat getir itu..
hadoiii la..
study,study,study,study n studyyyyyyyyyy..
hohohoho
aq pun xpercaya yang aq da nak final exam..
rasa mcm baru je lagi aq blaja untuk semester ni..
huhuhu..
itu la dier masa..masa xmenunggu kite..kite je kene kejar masa..cheeee wahhhhh~
hehehehe..
hmmm..arini adalah arini terakhir klas aq utk semester ini..
esok da strt cuti for hari raya n cuti utk study jugak la...
2+1 skali..huhuhu..xbesh2!!!~
okay la..aq nak stop dulu yerk..
nnt sambung lagi..nak siap2 utk berbuka puasa plak...
hohoho..
take care all~
miss ya..





Sunday, August 30, 2009

Kembali~

Yuhuuuu...

Hello Semua..
Lama sungguh aq xpost entry...agak terlupa akan blog aq ini..
Hahaha..
Hari ni sempurna sudah puasa yang ke sembilan..Alhamdulillah..
Berbagai jenis makanan aq makan td..antaranye 'laksa', 'puding raja', 'kuih bom' and byk lagi la..
hehehe..
Tao ke 'kuih bom' tu ape??
Hahaha..kuih ni mcm jemput2 kot..aq pun xreti nak describe..Tapi sangat sedap wokkk..
hohoho..
Rasa kejap je puasa ni..huhu..
Xlama nnt nak raya plak kan..hoho..baju raya da prepared ke??ahakz..
Aq nye blum prepared ape2 lagi ni..
Maybe lepas2 ni kot...
Hmmm..aq skrg ni berada di kampung halaman ku..pahang heh..
Seronok nye dpt berbuka ngn family..
Hohoho..
Tapi esok (31/8) aq da nak gerak balik ke Shah Alam da..
Huhuhu..
Xmo balik bley x??ahakz..
Rasa kejap je aq duk kat umah ni..adehhhh..
Hmmm..esok merdeka heh..tp mcm xsronok je sambut dlm bulan pose ni..
Ape nak buat heh malam merdeka ni..
Biasenye malam merdeka ade bunga api bagai..
Tapi tahun ni mesti xde pape sambutan..
Hahaha..
Boring2..hmm..buat aktiviti sendiri je la kan..ahakz..
Urmmm..okay la..I need to stop right here..
Aq nak siap2 nak kuar g bersiar2 sempena malam merdeka kan..
hohoho..
Take care all..
daaaa~


Saturday, August 22, 2009

Salam Ramadhan~

yuuhuuuu...

Hello semua..lama da saye xupdate blog ni kan..nak kata buzy, xjugak..buat2 buzy je kot..hehehe..hmmm..hari ini dah hari kedua semua umat islam di dunia ini berpuasa..hehe..Saye just nak wish Selamat Berpuasa..Selamat menjalani ibadah puasa dengan khusyuk.Semoga Rahmat dan Berkat Allah swt sentiasa bersama KITA..:) Aminnn..Ok la..to be continue ok...take care all~



daaaa..;)

Saturday, August 15, 2009

Finally..

Yuhuuuu...

Hello Semua..
lama aq xupdate blog ni..
hmm..arini aq nak update la serba sedikit kat blog aq ni..hoho
actually arini is the last day aq menjawab midterm test...huhuh...2 paper plak tu test..
suke nye...hahahaha
tp ade gak berita xbeshnye...hmmmm..aq kene re-test smule 1 paper ni..iaitu paper IT for business..
katanye masa mule2 aq jawab test tu...aq jawab paper budak diploma nye..adehhh..
walhal aq ni budak bachelor okay!ahakz..haha
padan muke budak diploma xjawab test yg sepatut nye jawab pada masa yang di tetapkan..haha
arini la aq re-test nye..pepagi buta plak tu..nasib baik la aq bley jawab kot..hahaha..tibai je la...
tension gile kan..huhuhu
ermmm..aq penat ni actually coz xtdo2 lagi dr smlm 14/8/09..study punye pasal la..
so far boley la buat kot..ntah la heh..kekekeke..
then..arini jugak aq nak berangkat ke putrajaya..coz my family sume ade dtg kat sana..
myb jap2 lagi kot nak berangkat nye..hohoho..nak rehat2 jap...
hmm...ape lagi nak celoteh heh..huhu..
rasa2 nye xde da kot..cukup la stakat ni aje k..
tunggu la kemunculan entry aq yang lain plak..
seperti biasa la maaf ayat2 ku tunggang terbalik..hahaha..baru la besh skit kan nak baca..kekeke
daaaa...
take care all..



Sunday, August 9, 2009

........

Yuuhuuuu...

Hello Semua,
Ermmmm...Aq saje je post entry ni before aq nak tdo coz aq da boring xtao nak wat ape..hahaha..Dr td aq duk berFACEBOOKING je..Naik muak da..Then tetibe lak rasa mcm nak update blog kan..hoho..So aq post je la skit..Janji ade okay!!Hmm..Hari ni 10 ogos 2009..Pukul 0430am..Aq xley nak tdo lagi arini xtao kenape..huhuhu..Da la smlm tdo lewat jugak..Adehhh..Pening2!!Jap lagi aq ade listening test plak kul 11 am nanti..huhuhu...
Ni la dier gaya orang listening test tao..hoho

Midterm test da abis...Terus muncul listening test plak..Adehhh..Byk tul nak test nye..Dugaan oh Dugaan..huhu..Harap2 aq pasni jadi la sorang budak pandai...InsyaALLAH..Aminn..hehe..ermm..Ape lagi nak ngomel yerk..hohoho..K la aq nak stop dulu..tetibe plak mata ni rasa da ngantok...so makne nye masa utk tdo la kot..hehehe..c yaaa..daaa..~

Friday, August 7, 2009

ape-ape je lahh..hahaha

Sila jawab soalan-soalan di bawah ini dalam BAHASA MELAYU sahaja.
= Bayekk!!

1. Bekas kekasih saya adalah :
= Seorang Manusia la..Xkan la binatang kot..( ade ke aku ni kekasih!!!huhu..akan datang kot..ahakz!!~)

2. Saya sedang mendengar :
= ( When I Grow Up- Pussycat dolls)hehe dlm bahasa melayu plak maksud dier apabila saya membesar..betui ka ni ha??tibai je la...kekekeke

3. Mungkin saya patut :
= Belajar..sebab esok ade ujian pertengah semester..kira-kira plak tu..TP aku duk menjawab soklan2 ngokngek ni ha..hahahaha

4. Saya suka :
= Jalan-Jalan,membeli-belah ( masa ade duit la!!!hohoho), melayari internet, karaoke...bla.bla.bla.

5.Sahabat-sahabat baik saya :
= Banyak...Kawan Setia, Teman Sejiwa(hahaha), Kawan Karib, Kawan Istimewa..Semua orang yang kawan dgn saya adalah sahabat baik saya..hehehe

6.Saya tak faham :
= Apabila soklan tu susah..kekeke

7.Saya kehilangan :
= Entah la..Tiada kehilangan ape2 kot lagi..hoho

8.Ramai yang berkata :
= Aku ni peramah, emosional (lantak la kan nak ckp ape..Aku tetap aku..mmg perangai da mcm ni) hohoho, baik..hehe

9.Makna nama saya :
= Sangat pandai dan sempurna..hehe

10.Cinta itu adalah :
= Kasih sayang kot..tibai je la heh...xpernah bercinta lagi..huhuhu..(kantoi di situ!!..hoho)

11.Di suatu tempat, seseorang sedang :
=Ape kejadah ni!!!!..huhu

12.Saya akan cuba :
= Belajar kejap lagi..kerna esok ade ujian..hoho

13.Ayat SELAMANYA membawa maksud :
= Sampai bila-bila la...adehhhh..

14.Telefon bimbit saya :
= Samsung U800 dan Nokia jenis ape ntah..hoho TP sekarang saya pinjam dan pakai telefon bimbit Shawn kerna telefon bimbit saya yang Samsung U800 rosak..hantar baiki jap..hohoho

15.Bila saya terjaga dari tidur :
= Aku termenung je....

16.Saya paling meluat apabila :
=Apabila orang tu Poyo, Menggedik, Bajet Bagus..hahaha ;P

17.Pesta/Parti adalah :
= Majlis Keramaian kot..betul ka??hoho

18.Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :
= Ntah la heh..Menatang ape yg comel heh..hahaha..TP paling comel LANDUK sebab dier comel..hahaha

19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
= Sejak saya dilahirkan pada 28/06 hingga la hari ini dan selamanye..hihihi

20.Hari ini :
= Hari Sabtu suda...

21.Malam ini saya akan :
= Malam ni saya akan berada di MELAKA kot..hohoho

22.Esok pula saya akan :
= Berjalan-jalan di sekitar Bandar MELAKA la...

23.Saya betul-betul inginkan :
=Kebahagiaan dan Kekayaan...blablablabla..

24.Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :
= Muka aku da mengantuk!! TP xtdo lagi sebab nak belajar..esok ade ujian..huhuhu :(

25.Pusat membeli-belah atau arked permainan :
= Pusat membeli-belah la..Macam-macam ada..kekeke

26.Makanan Barat atau Jepun :
= Makanan Barat..Ada kat SS 2 Murni Kelana Jaya tu hah..Banyak Pilihan di situ..dtg je kat sana.. mintak je ape jenis makanan barat..pasti ada..haha

27.Bilik yang terang atau gelap :
= Memana je boleh..xda masalah pun heh..

28.Makanan segera adalah :
= Makanan yang segera la..Yang senang, mudah, sedap di masak kot..hohoho hentam je la heh..

29.Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?
= Ko da makan?? tu je la aku tanya kat orang tadi..hoho


30.Siapa yang anda mahu Tag?
=
Shawn, Eddie, Lie, Aiman, Rizal...hehehe

Thursday, August 6, 2009

Renungan..Bacalah dan Hayatilah..;)

JANGAN MENCARI TERLALU “SEMPURNA”

Jika kamu memancing ikan……
Setelah ikan itu terlekat di mata kail……
Hendaklah kamu mengambil ikan itu……
Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula kedalam air begitu sahaja…….
Kerana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya……
Ketajaman mata kail kamu & mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup……

Begitulah juga……

Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang
Setelah ia mulai MENYAYANGI kamu……
Hendaklah kamu MENJAGA hatinya……
Janganlah sesekali kamu terus MENINGGALKANNYA begitu saja……
Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu……
dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia masih mengingati kamu……

Jika kamu MENADAH air biarlah berpada……
Jangan terlalu berharap pada takungannya dan menganggap ia begitu teguh……
Cukuplah sekadar untuk KEPERLUANMU sahaja……
Kerana apabila ia mulai RETAK ….tidak sukar untuk kamu menampal dan memperbaikinya semula……
Dan bukannya terus dibuang begitu sahaja……

Begitulah juga……

Jika kamu sedang memiliki seseorang…. TERIMALAH dia seadanya……
Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan mengganggapkan dia begitu istimewa……
Anggaplah dia manusia biasa……
Kerana apabila dia melakukan KESILAPAN …. tidaklah sukar untuk kamu MEMAAFKANNYA dan MEMBOLEHKAN hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhir hayat
Dan bukannya MENGHUKUMNYA dan MENINGGALKAN dia begitu sahaja kerana kamu merasa terlalu kecewa dengan sikapnya
Lalu semuanya akan menjadi TERHENTI begitu sahaja……

Jika kamu MEMILIKI sepinggan nasi……
Yang kamu pasti baik untuk diri kamu……
Yang MENGENYANGKAN dan BERKHASIAT ……
Mengapa kamu berlengah lagi? Cuba mencari makanan yang lain……
Kerana terlalu ingin mengejar KELAZATAN ……
Kelak, nasi itu akan BASI sendiri dan kamu sudah tidak boleh menikmatinya lagi……
Kamu akan MENYESAL ……

Begitulah juga……

Jika kamu telah bertemu dengan seorang INSAN ……
Yang kamu pasti boleh membawa KEBAIKAN kepada dirimu……
MENYAYANGIMU …. MENGASIHIMU ….dan MENCINTAIMU ….
Mengapa kamu berlengah lagi?
Cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain……
Terlalu mengejar KESEMPURNAAN ……
Kelak, dia akan BERJAUH HATI dan kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang lain……
Kamu juga yg akan MENYESAL dan tidak ada gunanya lagi……

Oleh itu janganlah kita terlalu mengejar KESEMPURNAAN kerana ia bukanlah faktor utama KEBAHAGIAAN yang sempurna, sedangkan jika kita boleh m ema afkan KESILAPAN orang yang kita sayang dan akur dengan KELEMAHANNYA sebagai manusia biasa serta BERSYUKUR dengan apa yang kita sudah MILIKI …kita akan BAHAGIA, BAHAGIA dan terus BAHAGIA
itu lah yang lebih BERMAKNA !

“Begitu hidup ini tiada yang abadi yg patah Kan tumbuh yang hilang Kan berganti, namun yang berganti tidak mungkin sama seperti yang hilang”

2nd Entry..



yuuhuuuuu..

Hello Semua..

how are u?? Harap2 sihat la k..Kalo xsihat makan la ubat k..Maklum la kan skrg ni kat malaysia ni kecah ngn H1N1 kan..Then ditambah plak ngn jerebu di sekitar kawasan KL ni ha..Adehhh...Ermmm..Hari ni 2nd entry aq da..KuangKuangKuang..Ape yg nak di tulis pun xtao la kan...Tibai je la pape pun..Janji ade gak yg nak di post kan nye..HoHo..Hari ni aq xde test so aq nak relaxx n relaxx je la kan..Aq da penat setelah 3 hari berturut2 aq da bertungkus lumus menjawab test..HuHuHu..Nak pecah kepala aq memerah otak utk menjawab test..HaHaHa..Then aq akan memerah otak ku smule pada hari sabtu ni 8/8/09 bersamaan hari sabtu..Ni test calculation plak..HuHu..Mampos la aq kene struggle..Hari yang org cuti2 pun nak wat test jugak kan..Ngong betul la U aq ni! Xde belas kasihan langsung kat anak2 murid dier...Apadaaaaaa..Hmmm..Actually minggu ni minggu test kat U aq..Sume org duk membizi kan dirinye utk study termasuk la hamba..HoHoHo..Tapi aq ni bukan nye suke study awal2..nak dekat2 test tu baru la aq bukak buku..KeKeKeKeKe..Kalo aq study awal pun xgune gak...Masuk kejap je dlm memory ni pastu lupe da..Rugi je kan...So better aq study last2 minit..BwaHaHaHaHa..Aq study last minit pun result okay la jugak..Tp xde la DL pun..Biase2 je..HoHo..Hmmm..hari ni aq xtao nak wat pe bile da relaxx ni..HuHuHu..Ingat nak kuar..Tp tgk la mcm mane..HoHoHo..So aq on9 je la dulu..Post2 la entry ke kan..Ahakz!!~Jap2 lagi la baru nak kuar kot..NgehNgehNgeh..Urmmm...Aq rasa cukup la stakat ni dulu yerk...Lain hari aq post lagi..Sorry la entry aq ni bercampur baur ayat dier..Ade short form,ade long form..Ikut dan je aq ni menaip..HaHaHa..So pepandai la ko membaca nye nnt k..Xmo baca pun xpe la..aq bukan paksa pun..Saje2 je ni..HoHoHo.."Sape la aq kan"..KahKahKahKah..K la..Aq nak stop menaip ni..Nak mandi manda dulu..KeKeKeKe...Pastu nak g makan ngan Fairul Afif n Mohd Irman.. (Wahhhh..Full name lagi letak nama dieorang! HaHaHa)Lapar pun ye jugak ni..Sape nak ikot?? Meh la skali join..HeHeHe..Take Tare!!~ Keep in Touch!!~ daaaaaa...

Wednesday, August 5, 2009

Welcome

Yuuhuuuuu...
welcome to my blog..
this is my first entry...
hehe
terime kasih tu shawn coz ajar aq buat blog ni..
xlupe jugak kawan2 aq yang lain..
thanks a lot..;) :)
okay la..
that all for my first entry..
to be continue..
take care all..
daaaaaa..;)