Friday, November 27, 2009

SeLaMaT HaRi RaYa AiDiLadHa~


yuhuuuuuu..

hello semua...

Di kesempatan ini aq ingin mengucapkan
SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA...
"Ini la masa nya untuk kita membalas balik jasa2 mereka yang telah banyak mereka korbankan untuk kita semenjak kita lahir sampai la kita membesar sekarang ni....bydaway, bagi mereka yang sedang belajar,belajar la bersungguh2 dan bagi mereka yang da bekerjaya..kerja la bersungguh2.. apa yang kita buat ini semua merupakan satu pengorbanan..."
okay la..
take care..miss ya~






Friday, November 20, 2009

Welcome New Semester..

Yuhuuu..
Hello Semua..
Entry kali ni aq just nak ckp pasal semester baru..hoho..aq telah pun memasuki semester baru pada 19/11/2009 iaitu hari semalam..haha..kejap je masa berlalu..tup..tup..da abis cuti aq..semester baru pun bermula..semalam jugak aq da pegi register n amek slip exam..huhhhhhh!!!~ni yg aq xsuke skali..pasal result aq..sem lepas result aq okay la..not bad..masa aq nak g amek the latest result ni..aq da jadi nervous gile..mcm xda mood je nak amek result terbaru ni...aq sangkakan ade something yg akan berlaku pada diri aq.....then, bile aq da amek slip result..huhuhu..memang betul la sangkaan aq itu...pointer aq jatuh merudum..n then ade satu paper aq kene repeat...arghhhhhhhhh..xsuke nye aq!!!huhuhu..hmmm..aq mcm xpercaya dengan result yang aq dpt tu..huhu..bile pikir2 balik kenape result semester baru ni teruk..aq da ade jawapan nye..hohoho..aq terlalu banyak main kot!!~ that y xfokus sgt study..sobb2..memang pun..aq jugak hampir2 putus asa tgk result teruk mcm ni...mujur la kawan aq ade then dier bg semangat kat aq...then afta aq amek result..aq pergi plak jumpe mentor aq utk register subjek..dier pun terkejut tgk result aq..huhuhu..dier pun telah menasihati aq agar xmain2 lagi utk semester baru ni..insyaALLAH..akan ku dengar nasihat dier itu..hoho..semester ni aq just amek 4subjek je utk naik kan pointer smule..harap2 naik la pointer aq lepas ni..insyaALLAH..Kelas akan bermula pada 23/11/2009..tapi aq saje nak lajak lagi cuti aq ni sampai raya aidiladha nnt..alang2 da nak raya kan..so aq pun buat la cuti sendiri..huahuahua..abis cuti raya nnt aq akan kembali ke kuliah aq dengan semangat n azam baru aq aku..insyaALLAH..hohoho..Okay lah..sebelum aq stop mengarang entry utk kali ni..aq nak tujukan lagu ini utk anda semua.."Tekad" by hazami..enjoy yaaa..take care all..miss ya~
Tekad~
Perjalanan kehidupan
Di kiri kanan dugaan cabaran
Keseorangan menempuh ujian
Meneruskan perjuangan
Takdir Maha Esa
Restu ayah bonda
Mencapai cita-cita
Usah putus asa
Kelak kau berjaya
Membela nasibmu
Masamu kan tiba
Keimanan keyakinan
Sinar cahaya penunjuk haluan
Walaupun payah kau harus tabah
Demi mencapai segala impian
Jika satu ketika
Langkah tidak terdaya
Berkat doa usaha
Tuhan Maha Esa
Menggapai cita-cita

video

Monday, November 16, 2009

10..10..10..SURVEY..jom kite main survey..haha~

Yuhuuu...

Hello Semua..

marilah kita mengisi masa lapang untuk jawab survey2 ini bagi mengelakkan keBORINGan datang melanda diri ini..hahaha..Enjoy yaaa~

TEN FAVORITES:


01. show?
= Americas Next Top Model, 1 in a Million n bla..bla..bla..

02. hangout place?
= TC, ECM n bla..bla..bla..(carik sendirik ape maksud shortform itu..hahaha)

03. color(s)?
= All type of Biru n Hijau..hehe..;)

04. sport?
= Boling je la..(sukan paling senang..hahaha)

05. mall?
= East Coast MALL, Berjaya MegaMALL, Midvalley MegaMALL, The MALL, n etc..(byk lagi kot..senaraikan la yg selebihnya..hoho)

06. music?
= Balada, R n B, Dangdut..hahaha

07. food?
= Keropok Lekor, Mi Raja ss2 Murni, Mc Donalds, n byk lagi la..

08. season?
= Ape benda ni..xtao nak jawab la..haha

09. day?
= Sunday, Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday, Friday, Saturday..thats all..;)

10. city?
= Kuantan is my city. Di bandar ini la aq di lahirkan.., Shah Alam is my city utk aq blaja.., Last but not least KL also is my city. Di kota ini adalah tempat utk aq jalan2 n berfoya2..haha



TEN FACTS:

01. height?
= 183cm je..hehe..;)

02. hair color?
= Black je la..Aq melayu, islam..hehehe

03. hai r length?
= Pendek je heh..;P

04. hair style?
= Ntah la..xreti nak describe..tgk keadaan la aq nak wat rambut mcm mane kann..hoho

05. eye color?
= Hitam itu menawan..haha..;)

06. shoe size?
= Depends..10,11..........

07. best friend?
= YOU are my bestfriend forever..hehe..;)

08. available?
= Yes..I'm available..haha

09. have any plans for today?
= Dunno la..tgk keadaan..;)

10. mood?
= Now tgh OKAY la..but sometime EMO n MOODY..hoho



daa~

heyya~

yuhuuuu..

hello semua..


Actually xde pape pun nk update kat sini..
saje2 je nak bagi banyak skit entry kat ruangan ni..
hehehe..
hmm..OK la..
take care all..miss ya..;)

Thursday, November 5, 2009

Welcome Back~~

yuhuuuu...


Hello Semua..

Da lama aq tidak mengupdate blog ni kan..hohoho..maaf la xde masa nak update nye..huuuuu.. hmm..actually aq ni baru jew balik dr bercuti-cuti malaysia...hehehe..aq pergi ke seberang laut cina selatan..MIRI n BRUNEI..hoho..sangat happening la pergi sana...aq pergi ngn seorang sahabat baik aq iaitu shawani a.k.a amir rayyan..hmmm..TAPI..nak citer skit la kat sini kan..pada mulenye aq sampai di Miri tu..hari pertama aq agak gembira la jugak coz first time pergi ke sana kan..then..pada hari yg sama jugak aq da rasa boring sgt kat situ coz xpergi kemana2 sgt pun..baru hari pertama kan..haha..mcm nak balik semenanjung je..hoho..pastu aq cube la menyerasikan kehidupan aq kat sana utk hari pertama tu..then aq da bley terima..hehe..pastu the next day aq n kawan2 aq pergi la ke negara jiran sebelah tu..BRUNEI..g la jalan2 kat sane plak..sronok sgt2..hahaha..teruja sgt tgk negara tu..sebabnye masjid dorg pun bleh pakai emas tao kat tang kubahnye..kat MALAYSIA ade ke mcm tu??hohoho..lepas tu aq g la jalan2 kat sekitar Bandar Sri Begawan tu..aq siap naik bot lagi kat sane g pusing2 kat kampung air tu ha..kat sana ade perkampungan atas air tao..mcm2 ade kat situ..stesen minyak shell,sekolah,hospital, masjid n umah...umah kompem la ade kan..dah kata pun perkampungan..mesti la ade umahnye kannnn...hahahaha..then lepas abis bejalan2 naik bot, aq g plak beli serba sedikit souvenir dr Brunei..xde yg special pun..biase2 je..hoho..then pada belah malamnye aq pun balik smule ke tanah air ku MALAYSIA=MIRI...tempat aq menginap,beradu..kekekeke..then pada hari seterusnye aq menghabiskan masa aq di MIRI sahaja sampai la sampai masa utk aq terbang pulang ke tanah air ku Semenanjung MALAYSIA..hoho..aq sgt2 seronok xterkata pergi bercuti ke sana..besh sgt2..bydaway a thousand thank you to my fwens shahril, jjay, abg farid n abg dayat coz bawa aq n shawani a.k.a amir rayyan bawa aq pergi jalan2 kat sana..JASAMU AKAN KU KENANG SAMPAI BILA2..sayang korang sgt2..muahhhhhh2..;) Okay la..aq nak stop dulu eyh..tunggulah kemunculan entry seterusnya..xtao lagi bile nye..hahaha...hmm..kat bawah ni aq bg la skit tgk gambar2 aq kat MIRI n BRUNEI k..;) take care all..miss ya~



Setibanya di MIRI's Airport..;)



LEPAKing @Pantai Esplanade Luak, MIRI..;)


Aq di BRUNEI..;)


Bersiap sedia nak naik bot..ronda2 Kg Air Brunei..hoho


Hari seterusnya di MIRI..;)



LAST DAY at Miri bersama Pet coursemate @IIC..;)